Loft VL

Loft appartement ingericht in een gerestaureerde vleugel van het voormalig militair hospitaal te Antwerpen dat aangeduid is als beschermd monument, ook genoemd “’t Groen Kwartier”. Vertrekkend van een casco dubbelhoge ruimte opteerde we om de metalen vakwerkspanten in zicht te houden, en deze merkwaardige industriële structuur als kapstok te gebruiken voor de verdere inrichting.

Eénmaal het organigram van de indeling vast lag werd het volledige interieur geraffineerd en tot in het kleinste detail uitgewerkt om met de juiste materiaalkeuzen te resulteren in één samenhangend geheel. Een realisatie waar bestaande oude elementen en nieuwe toevoegingen elkaar ondersteunen en samenkomen.

Loft dans une aile restaurée de l'ancien hôpital militaire d'Anvers qui est nommé comme monument protégé, également appelé "'t Groen Kwartier". Partant d'un casco à double hauteur, nous avons choisi de garder les fermes métalliques en vue, et d'utiliser cette remarquable structure industrielle comme porte-manteau pour la décoration ultérieure.

Une fois l'organigramme de l'aménagement fixé, tout l'intérieur a été affiné et travaillé dans les moindres détails pour aboutir à un ensemble cohérent avec les bons choix de matériaux. Une réalisation où les anciens éléments existants et les nouveaux ajouts se soutiennent mutuellement et se rejoignent.

 

Photos by Cafeine

logo.png